گزارش تصویری | مسابقه بدمینتون پرتو نیروی روشا و چادرملو اردکان گزارش تصویری | مراسم رونمایی از کتاب «سرای امیرکبیر؛ از گذشته تا امروز» گزارش تصویری | لیگ برتر فوتسال بانوان | مسابقه فوتسال بازرگانی دائم پناه مشهد و سپاهان اصفهان گزارش تصویری | دومین نشست کمیسیون بازرسی مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران گزارش تصویری | آیین افتتاحیه شانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار خراسان رضوی گزارش تصویری | افتتاحیه نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن و عترت مشهد مقدس گزارش تصویری | هشتمین جشنواره گل نرگس - کازرون گزارش تصویری | چهارمین مرحله تحویل ۱۹۸ دستگاه ماشین‌آلات خدمات شهری به شهرداری‌های خراسان رضوی لیگ دسته اول فوتسال کشور| مسابقه بازرگانی دائم‌پناه مشهد – استقلال تهران گزارش تصویری | لیگ دسته سوم فوتبال کشور | مسابقه ابومسلم ثامن مشهد و دریای آرین بابل گزارش تصویری | بهره برداری از واحد بزرگ پرورش ماهی در شاندیز گزارش تصویری | جشن بزرگ ازدواج ۱۵۰۰ زوج دانشجوی خراسان رضوی گزارش تصویری | پرچم بالاست گزارش تصویری |نسل امروز، قلم به دست؛ راهپیمایی ۲۲ بهمن به روایت دست‌های کوچک و آرزوهای بزرگ گزارش تصویری | نسل «z» پای کار انقلاب اسلامی گزارش تصویری | راهپیمایی مردم مشهد در یوم الله ۲۲ بهمن -۳ گزارش تصویری | یک روز، لبخند چند نسل گزارش تصویری | حضور اعضای هیئت دولت چهاردهم در راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴
سرخط خبرها
| کد خبر: ۱۳۲۹۵۴ | ۲۳:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۳ | دریافت تصاویر

ایران زیباست | خانه تاریخی اژه‌ای‌ها

در خصوص سازنده خانه تاریخی تنها چیزی که موجود است، یک مصرع شعر است که در تالاری که باقی مانده نوشته شده است: «گر خوانمش بهشت برین این سخن بجاست/ این کاخ دلفروز زحاجی حسین بپاست»؛ این خانه به سبک صفوی ساخته شده و تزییناتش مربوط به زمان قاجار است و امضای هنرمند نقاش این خانه با عبارت «راقمه زین‌العابدین ۱۲۶۸» دیده می‌شود.

مساحت این خانه درحال‌حاضر ۵۳۰ مترمربع است  اما در گذشته مساحتی بیش از ۲۰۰۰ متر مربع داشته است. خاندان اژه‌ای‌ها یکی از خانواده‌های معروف اصفهانی هستند که از منطقه اژیه اصفهان به اصفهان می‌آیند و عمدتاً در زمینه‌های دینی و مذهبی فعالیت داشتند و تعدادی از آن‌ها امام جماعت مسجدعلی در محله هارونیه بودند و این خانه تابلویی به نام خانه اژه‌ای‌ها داشته، اما طبق گفته نوادگان این خاندان، هیچ کدام از اعضای خانواده اژه‌ای در این خانه سکونت نداشتند و براساس شواهد و تزییات به صاحبان خانه و روحیات آن‌ها می‌توان پی برد و با وجود تزیینات به کار رفته در این خانه، نمی‌توان گفت به خانواده اژه‌ای تعلق داشته، چون آن‌ها امامان جماعت محله بودند و امان جماعت آن زمان زندگی ساده‌ای داشتند. با توجه به اینکه خانواده روغنی در این خانه ساکن بودند و اصالتاً اهل منطقه اژیه بودند، ولی زمان شناسنامه گرفتن فامیل روغنی را برای خودشان انتخاب کردند، در مورد علت نامگذاری  این خانه، به اسم این خاندان سند و مدرک کافی وجود ندارد، ولی احتمال می‌رود کسی که خانه را ساخته فردی از اژیه اصفهان بوده است.

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->